Mindfulness training (MBSR/MBCT)

Mindfulness nodigt uit om aanwezig te zijn bij dat wat je op ieder moment doet en ervaart. Het leven krijgt daardoor een andere kleur: het komt voller en directer binnen. Je staat meer stil bij wat je doet en bij wat er om je heen gebeurt. Ook kleine dingen kunnen de moeite waard blijken als je er maar voor open staat. Als je meer stilstaat en bewuster bent dan ben je meer aanwezig in je leven en krijg je er ook meer grip op.

Deze mindfulness training (MBSR/MBCT) werkt goed bij psychische klachten als preventie of herstel van burn-out, (werk)stress, spanning, onrust, vermoeidheid, slaapproblemen, angst en depressie(ve klachten). Mensen met lichamelijke klachten zoals chronische pijn, psoriasis, hartklachten, hoge bloeddruk, chronische hoofdpijn en kanker kunnen verlichting vinden door zich op een andere manier met hun klachten te leren verhouden.

Het is een systematische training die je een basis geeft om meer bewust en wakker in het leven te staan, en met de hectiek van de dag om te gaan. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten die zorgvuldig thematisch zijn opgebouwd en diverse werkvormen bevat.

  • Data: 13, 20, 27 september, 4, 11, 18 oktober, 1 en 8 november 2017.
  • Tijd: van 9:30 tot 11:30 uur.
  • Locatie: Daandasana Yogaschool, Thorbeckestraat 5, 2042 GL Zandvoort. Het ligt in hartje Zandvoort, aan het Zandvoort Badhuisplein, vlak tegenover het Casino. Met 1 minuut sta je al op het strand. Bereikbaarheid met (openbaar) vervoer: 7 minuten lopen vanaf het treinstation, bus 81 stopt voor de deur, en er is parkeergelegenheid rondom de studio.
  • Kosten: € 300, inclusief werkmateriaal (werkgeverstarief € 400). Trainer is lid van VMBN (categorie 1), LVPW, RBCZ en SCAG. Dit kan vanuit veel aanvullende verzekeringsdekkingen voor (deels) vergoeding zorgen.
  • Groepsgrootte: maximaal 10 deelnemers. Een intakegesprek vooraf is noodzakelijk; dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Aanmelding via trainer: aikicontact@gmail.com of bel 06-13692808.
  • Zie ook www.aikicontact.nl, www.mindfulness-trainingen.nl, www.acttrainingen.nl

Mindfulness trainer Carolina van Haperen

Carolina: "Na 17 jaar in de zakelijke wereld gewerkt te hebben ben ik eerst een aantal jaren gaan reizen voor Aikido en meditatie, voordat ik een nieuw levenspad vond, en in 2009 zzp-er in psychosociale trainingen en therapie werd. Het heeft mij altijd gefascineerd hoe wij als mens ontwikkelingen in bewustzijn doormaken, er altijd een innerlijke beweging is naar balans en groei die ons kan helpen vrijer en bewuster in het leven te staan.

Mijn bedrijf is AikiContact genaamd. Ik geef sinds 2009 via SeeTrue diverse Mindfulness en ACT trainingen in Amsterdam, Amstelveen en vanaf september 2017 ook in Zandvoort. Naast mijn trainerschap werk ik ook als zelfstandig Psychosociaal Therapeut. In Amsterdam geef ik sinds 2014 Mindfulness als tussenschoolse activiteit aan kinderen van een basisschool. Ik breng ze op creatieve, speelse en verhalende wijze Mindfulness bij.

In Amsterdam run ik een Aikidoschool sinds 2009; met vierde graad zwart band en verbonden aan de Evolutionary Aikido Community. Aikido is een andere grote passie van mij voor al meer dan 20 jaar. Het is een vorm van zelfverdediging met respect voor leven en om tot harmonie te komen. De grondlegger sprak ooit: "True victory is self victory." En zo zie ik dat ook in Mindfulness.

Voor mij is Zandvoort een van de fijnste plekken van Nederland. De zee en de natuur geeft mij rust en ruimte. En ook van de mooie oudere stadskern, de boulevard, strandtenten en duinen geniet ik met volle teugen. Ik hoop met de Mindfulness training in deze stad iets waardevols te mogen geven."

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. Ik informeer je graag verder.

Carolina van Haperen
T: 06-13692808 
E: aikicontact@gmail.com

Datum: 

13 sep - 8 nov '17

Organisator: 

Carolina van Haperen

Plaats: 

Zandvoort