Home » Blogs
Stel je vraag aan Yoga International: #Durftevragen

Mag ik mijn knieën strekken bij Uttanasana?

20 september 2017 - Redactie

Vraag van Tasja uit Utrecht: Ik hoor regelmatig dat je je knieën niet mag strekken bij Uttanasana, (staande vooroverbuiging) en bij een andere leraar laatst juist wel. Hoe zit dat nou?

Het is allebei waar en niet waar. Knieën buigen kan meer bescherming aan de onderrug geven. Maar ook wat je met je vooroverbuiging wilt aanraken, ‘lokaal of totaal’. Experimenteer eens met wat buigen en strekken, gewichtsverplaatsing over je voeten. Waar voel je strekking? Lokaal alleen je achilles,  kuit, knieholte, hamstrings, bilspieren, rug? Als je gaat strekken, probeer dit gelijkmatig te verdelen over alle weefsel, zodat alles over de hele lengte in beweging komt. Dan gaat het niet om een stukje, maar om het geheel. 

Stel je vraag aan Yoga International

Heb je vragen over yoga? Stel ze aan ons! De leukste vragen beantwoorden we in ons blad. En natuurlijk leggen we je vragen ook voor aan de bezoekers van onze website en aan onze Facebook-volgers. Ga naar yoga-international.nu/durftevragen.

Deze vraag verscheen in Yoga International 5 van 2017. #Durftevragen is deze keer beantwoord door Isolde Zandee van studio YogaToday in Weesp.

Meer inspiratie