Jij en Yoga

In onze rubriek Jij & Yoga lees je alles over de vertaling van yoga naar het dagelijks leven. Van bijzondere nieuwe yogavormen en lessen op bijzondere locaties, tot inspirerende blogs van yogi’s in binnen- en buitenland.  

Teaching the Dragon. Foto Hellen van der Harten
Blog

Hellen ging ooit haar eerste Yoga Teacher Training doen uit liefde voor yoga en om haar eigen beoefening te verdiepen. Nu leidt ze zelf studenten op.

Project Kerstyoga. Foto The Yoga Nomad
Nieuws

Yogadocente Lotte van Graas uit Zeist is op zoek naar docenten in Zeist die op of rond 2e Kerstdag stoelyoga willen geven bij zorginstellingen.

Een van de vestigingen in Brussel. Foto Yoga Room
Blog

Wat onderscheidt Yoga Room als yogaschool en maakt de yogaschool met twee vestigingen in Brussel zo succesvol? In gesprek met oprichter Pierre Rousseaux.

Kristin Campbell
Reportage

Marciel volgde een Tapasya hot class bij Kristin Campbell in de nieuwe tweede studio van Yoga Moves in Utrecht.

Serendip Spa & Yoga
Blog

Vandaag gaat Klaartje Grol een les in vinyasa yoga volgen. Dat heeft ze wel vaker gedaan, maar nog nooit in Brussel. En nog nooit in een privéles.

Yoga KnowHow
Blog

Vluchten naar de toekomst en wegrennen van je verleden. We doen het allemaal. Maar daarmee vergeten we dat het leven zelf alleen maar bestaat in het Nu.

Amsterdam Wine Yoga
Nieuws

Ooit gehoord van Yoga met een wijnglas in de hand? Het is de nieuwste trend, overgewaaid uit Amerika, en daar al een award-winning succes.

‘Naakte yogai in Vondelpark’, 20 maart 1974, Rob Mieremet / Anefo. Fotocollectie Nationaal Archief
Reportage

Honderd jaar geleden kenden weinig mensen oefeningen die ‘de verbinding tussen lichaam en geest’ konden bevorderen. Hoe kwam yoga naar Nederland?

Zola Dubnikova
Reportage

Zola Dubnikova raakt vrouwen diep in hun ziel met Holistic Dance Language

Gaan yoga op school en religie samen?
Blog

Yoga docenten krijgen nogal eens te maken met die vraag als het om het introduceren van yoga in het onderwijs gaat. Soms met heftige reacties van ouders.

Locatie aan het water in De Biesbosch. Foto Shirley de Koster
Blog

Gelegen in een prachtige natuurrijke omgeving, biedt de retraite veel mogelijkheden om te leren de rust in mezelf te vinden. Maar waar blijft die rust nou?

Verbeteren relatie
Reportage

Een van de grote pijnpunten in ons leven is vaak onze relatie. Hier vind je tien yogawijsheden voor een verlichte relatie.

Pagina's

Abonneren op Jij en Yoga